Lord G.

Blogu' nemuritor .

SMURD . Stiati ca ..?

de obicei, garda de Revelion sau de Craciun este facuta de Raed Arafat, fondatorul serviciului? Acesta are acest obicei inca de la infiintarea serviciului.
dupa instalarea primei camere de reanimare la Serviciul de Primiri Urgente din Spitalul Judetean Mures, mortalitatea a scazut cu 50%? Camera de reanimare s-a realizat in urma unei donatii a Serviciului de Urgenta al Spitalului Regal din Edinburgh.
la inceput, serviciul era denumit SMUR (Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare)? Denumirea SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare) a fost adoptata in 1993 dupa ce institutia a primit ca donatie o autospeciala de descarcerare din partea Brigazii de Pompieri Strathclyde din Scotia.
prima misiune a autospecialei de descarcerare primita de la Pompierii scotieni a avut loc chiar in ziua ceremoniei de primire a masinii?
poti directiona 2% din impozitul tau anual pe venit catre SMURD, prin Fundatia pentru SMURD ? Donatia ta ajuta SMURD sa finanteze investitiile in echipamente performante si sa continue sa salveze vieti. Pentru acest an (2009), formularele unde specifici ca iti doresti sa contribui cu 2% din impozitul datorat statului pentru slavarea de vieti prin SMURD se completeaza pana pe 15 mai. Mai multe informatii aici.
primele orase care a preluat modelul SMURD-ului din Targu Mures au fost Oradea si Sibiul? Aici s-a deschis, in 1993, al doilea centru SMURD din tara. In prezent sunt unitati SMURD in mai multe orase din tara: Bihor, Cluj, Iasi, Bucuresti, Timisoara etc.
in 1998, printr-o strangere de fonduri publica, s-a reusit achizitionarea celei mai moderne (la acea data) ambulante din Romania? Suma necesara, 182.000 de marci germane, a fost stransa cu ajutorul cetatenilor orasului, firmelor si autoritatilor locale din Targu Mures.
tot incepand cu 1998, SMURD Targu Mures a avut la dispozitie si o barca de interventie? Aceasta a fost obtinuta tot ca o donatie primita de Departamentul de Pompieri.
de-a lungul timpului 2 elicoptere SMURD s-au prabusit? Primul accident a avut loc in martie 2003 cand un elicopter de tip Alouette YAR 316 B, apartinand SMURD Targu Mures, s-a prabusit in judetul Cluj iar al doilea in luna ianuarie 2006 cand un elicopter Eurocopter 135 P2, apartinand SMURD Iasi, s-a prabusit la scurt timp dupa decolare in apropierea aeroportului iesean. 8 salvatori SMURD si-au pierdut astfel viata, in cele doua accidente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu